کافه نادری ؛ پاتوق هنرمندان قدیم در تهران

کافه نادری

کافه نادری


کافه گردی از جمله کارهایی است که اکثر مردم دنیا علاقه زیادی به آن دارند. یکی از مهمترین چیزها در انتخاب کافه محیط آن و منوهای جذاب آن می باشد. در این پست می خواهیم نگاهی اجمالی بندازیم به یکی از قدیمی ترین کافه های ایران، کافه نادری.

کافه نادری

کافه نادری فقط یک کافه نیست، بلک شاهدیست صد ساله بر وقایع مهم تاریخ معاصر ایران.روز های خوش و نا خوش،

وقایع و اتفاقات مختلف مانند دوران رضا شاه، جنگ جهانی دوم، نهضت ملی شدن صنعت نفت، کودتای 28 مرداد و وقایع انقلاب اسلامی در ایران.

تاریخچه

کافه نادری را می توان متأثر از نهضت مشروطه در ایران و اثر تجدد و تغییر فرهنگ در نخبگان جامعه مانند ادیبان،شاعران،نویسندگان،موسیقی دانان، روشن فکران و فرنگ رفتگان دانست. تغییر در سبک زندگی، پوشش و رفتار های اجتماعی از دوره قاجار به پهلوی و همچنین تغییر در سبک معماری در ایران و تقلید از معماری اروپایی همچون در کاخ دادگستری، ساختمان راه آهن و … را بی شک می توان با ایجاد هتل ها ، کافه ها و رستوران ها به سبک غربی هم راستا دانست.

کافه نادری توسط یک مهاجر ارمنی به نام «خاچیک مادیکیانس» در سال ۱۳۰۶ در یکی از پر رفت و آمد ترین اماکن آن زمان یعنی خیابان نادری همجوار با باغ سفارت بریتانیا، سفارت روسیه، موزه بانک ملی، موزه جواهرات ملی و کوچه برلن تاسیس گردید.

بی شک کافه نادری در تهران یکی از قدیمی ترین و خاطره انگیزترین کافه های این شهر است که جزو اولین کافه های ایران و یکی از مکان های دیدنی آن به حساب می آید. این کافه که پاتوق مشاهیر علم و ادب ایران بوده است و امروزه به عنوان یکی از نوستالژیک ترین کافه های تهران شناخته می شود.

معماری کافه نادری

ساختمان کافه، رستوران و هتل نادری به سبکی از معماری اروپا و بیشتر از معماری آلمان وام گرفته شده است. و ار بخش های مختلفی مانند سالن و حیاط (این قسمت سالهاست که تعطیل می باشد) و طبقه فوقانی که هتل می باشد تشکیل شده است و تقریبا تا به امروز دکوراسیون میز و صندلی ها و چراغ های دیواری به همان سبک قدیمی حفظ شده است.

کافه نادری پاتوقی برای روشنفکران نویسندگان شاعران و هنرمندان

بی شک می توان اعتبار کافه نادری را مدیون حضور و چهره های ادبی و هنری دهه ۲۰، ۳۰ و ۴۰ دانست. چهره هایی مانند احمد شاملو، صادق هدایت، نیما یوشیج، هوشنگ ابتهاج، فروغ فرخزاد، سیاوش کسرایی، بزرگ علوی،ید االله رویایی. نادر نادر پور، رستم رحمانی، رضا براهنی، محمد علی سپانلو، جلال آل احمد و سپیده دانشور که با حضور در این کافه غنا بخشیدنذ.

آدرس کافه نادری

کافه نادری در خیابان نادری (خیابان جمهوری) ما بین پل حافظ و چهارراه استانبول پلاک ۵۲۴ واقع شده که از طریق مترو و اتوبوس قابل دسترسی است.

ساعات کار

ساعت مراجعه از ۱۰ صبح الی ۱۱ شب برای کافه . ۱۲ الی ۱۶ برای صرف ناهار در رستوران می باشد.

کافه نادری و انقلاب ۵۷

در نخستین سال پس از انقلاب، هتل کافه نادری مصادره شد. با این که پس از مدتی به بخش خصوصی منتقل گردید اما هرگز رونق سابق را نیافت و رکود ان باعث شد تا قنادی این مجموعه برای همیشه تعطیل گردد. حتی در آذر ماه سال ۹۶ خبر از مزایده این کافه که محوطه آن تقریبا ۲۰۰۰ متر می باشد دوست داران این کافه را در بهت فرو برد. اما خوشبختانه با دخالت شهرداری منطقه ۱۲ و اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی لغو گردید.

کافه نادری و ثیت آثار ملی ایران

کافه نادری در مهر ماه ۱۳۸۴ با شماره ۱۰۴۴۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

همجنین بخوانید:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *